Kibe paprika “Tabasco”

Capsicum frutescens

2,99

Kuumade Tabasco-kastmete oluline osa. Viljad 2cm pikkused ja 0,5cm laiused, valmivad rohekast kollase oranži ja punaseni. Viljadel omapärane suitsune maitse. Kõrgus kun i 1,2meetrit,  taim on tugevalt harunev ja kannab ohtralt väikesi püstiseid vilju. Teravus Scoville`i skaalal 40 000-80 000 SHU. Sobib nii värskelt tarbimiseks, kuivatamiseks kui ka marineerimiseks.

Pakis 10 seemet.

Laost otsas

Kirjeldus

Capsicum frutescens L.

Paprika on väga soojust armastav kultuur, seepärast õnnestub tema kasvatamine meie kliimas üldjuhul vaid klaasi või kile all. Samas on ta ka pika kasvuajaga kultuur, seepärast külva seemned veebruari lõpust märtsi keskpaigani, soovitavalt kahe kaupa väikestesse pottidesse või ka turbatablettidesse. Hiljem, kui tõusmetel on juba esimesed lehed, näpista nõrgem taim kõrvalt ära. Kuna paprika juuresüsteem ei talu häirimist, soovitataksegi paprika kohe alguses külvata eraldi  pottidesse, et siis hiljem koos mullapalliga suuremasse potti ning veel hiljem koos mullapalliga kasvuhoonesse istutada. Idanemistemperatuur 25*C, idaneb kuni 3 nädalat. Paprika vajab rohkem soojust kui tomat, seepärast vali noorele paprikataimele võimalikult soe ja valge kasvukoht (aknalaual õhkub klaasist küllalt palju külma, ning see ei pruugi paprikale just sobivaim koht olla, jälgi seda). Temperatuur peab olema vähemalt 20*C. Enne kasvuhoonesse istutamist peab taime karastama – vali selleks soe ja hajusa päikesevalgusega koht. Õhtuti vii taimed tuppa tagasi. Karasta taimi niimoodi 5-7 päeva enne lõplikule kasvukohale istutamist. Istutamisel jälgi, et sa ei vigastaks mulla- ja juurepalli, muidu jääb taim paariks nädalaks põdema. Võid katta alguses ka kattelooriga – selle all on temperatuur ühtlasem ja taimel kergem uute kasvutingimustega kohaneda. Kibepaprika, tšilli, vürtspaprika, kibepipar. Kajenni paprika, kirbik.