Kariibi paprika “Trinidad Moruga Scorpion”

Capsicum chinense

2,99

Ekstreemselt terav, üks teravaimaid tšillipipraid! SHU indeks on 1 200 000 – 1 800 000 (tugevus Scoville`i skaalas). Viljad 3-5 cm pikkused, kortsulised, värvus rohelisest oranžini ja punaseni. Ettevaatlik tuleb olla nii kasvatamisel kui ka söömisel! Kaitsta silmi, nahka, nina ja suud! Teravus ei väljendu kohe, vaid mõne aja möödudes! Põletuse vähendamiseks suus joo piima!

Pakis seemneid 0,05 grammi ehk umbes 7 seemet.

Laos

- +

Kirjeldus

Capsicum chinense

Paprika on väga soojust armastav kultuur, seepärast õnnestub tema kasvatamine meie kliimas üldjuhul vaid klaasi või kile all. Samas on ta ka pika kasvuajaga kultuur, seepärast külva seemned veebruari lõpust märtsi keskpaigani, soovitavalt kahe kaupa väikestesse pottidesse või ka turbatablettidesse. Hiljem, kui tõusmetel on juba esimesed lehed, näpista nõrgem taim kõrvalt ära. Kuna paprika juuresüsteem ei talu häirimist, soovitataksegi paprika kohe alguses külvata eraldi  pottidesse, et siis hiljem koos mullapalliga suuremasse potti ning veel hiljem koos mullapalliga kasvuhoonesse istutada. Idanemistemperatuur 25*C, idaneb kuni 3 nädalat. Paprika vajab rohkem soojust kui tomat, seepärast vali noorele paprikataimele võimalikult soe ja valge kasvukoht (aknalaual õhkub klaasist küllalt palju külma, ning see ei pruugi paprikale just sobivaim koht olla, jälgi seda). Temperatuur peab olema vähemalt 20*C. Enne kasvuhoonesse istutamist peab taime karastama – vali selleks soe ja hajusa päikesevalgusega koht. Õhtuti vii taimed tuppa tagasi. Karasta taimi niimoodi 5-7 päeva enne lõplikule kasvukohale istutamist. Istutamisel jälgi, et sa ei vigastaks mulla- ja juurepalli, muidu jääb taim paariks nädalaks põdema. Võid katta alguses ka kattelooriga – selle all on temperatuur ühtlasem ja taimel kergem uute kasvutingimustega kohaneda.  Kibepaprika, tšilli, vürtspaprika, kibepipar.

Lisainfo

Kaubamärk