Spagetikõrvits “Baby Spaghetti” F1

Cucurbita pepo

1,69

Spagetikõrvits on väga eriline – kuumtöötlemisel eraldub spagetikõrvitsa viljaliha spagetitaoliste ribadena. Varajane (saak umbes 2 nädalat varajasem, kui harilikul spagetikõrvitsal), saagikas ( kuni 20 vilja ühelt taimelt) sort. Viljad väikesed (kaal kuni 600 grammi), piklik-ovaalsed, valminult kollased. Keetes viljaliha laguneb ja meenutab spagette. Kerge pähkline järelmaitse. Spagetikõrvits on üks suvikõrvitsa liike. Ideaalsetes tingimustes säilib hästi üle talve. Taim on pool-roomava kasvuviisiga, võid kasvatada ka võrestiku peal, kus valmivad väikesed viljad on väga dekoratiivsed.

Pakis seemneid 1 gramm ehk umbes 14 seemet.

Laos

- +

Kirjeldus

Cucurbita pepo

Kuulub kõrvitsaliste sugukonda.

Spagetikõrvitsa viljaliha võib toiduks tarvitada spagettide asemel, kuna erinevad spagetikastmed sobivad ka spagetikõrvitsa “spagettidega”. Kirjutan siia paar levinumat kuumtöötlemise viisi:

1. Spagetikõrvitsat keedetakse soolaga maitsestatud vees 20-30 minutit olenevalt kõrvitsa suurusest, seejärel lõigatakse pooleks, eemaldatakse seemned ja tõmmatakse kõrvitsast kahvliga spagette meenutavad ribad, mis maitsestatakse omal soovil.

2. Toores spagetikõrvits lõigatakse pikuti pooleks, seemned võetakse seest välja, maitsestatakse seestpoolt oma äranägemise järgi, asetatakse koor ülespoole ahjuplaadile ja küpsetatakse 200*C juures 25-35 minutit. Küpsenud kõrvitsal eemaldatakse kahvliga “spagetid”.

Lisainfo

Kaubamärk