Kibepaprika “Yanka” F1

Capsicum annuum

2,39

Kesk-varajane poolterav sivri-tüüpi paprikasort. Teravus scoville`i skaalal 1000. Taim poolkõrge, kõrgus 40-70cm. Tõusmetest saagini 105-110 päeva. Viljad meenutavad väliselt Cayenne vilju, värvuselt valkjas-rohelisest oranži ja punaseni, kuni 25cm pikkused, kaaluvad kuni 70 grammi. Viljad väga maitsvad, mahlased, mahe-vürtsikad, sobivad värskelt tarbimiseks, töötlemiseks, konserveerimiseks. Sobib kasvatamiseks ka avamaal. Talub nii külma kui kuuma. Sort on populaarne türgi köögis. Tore sort neile, kes tahavad tutvuda  tšillipiparde põneva maailmaga!

Pakis 5 seemet.

Laos

- +
Tootekood: 06109 Kategooriad: , Sildid: , ,

Kirjeldus

Capsicum annuum L.

Paprika on väga soojust armastav kultuur, seepärast õnnestub tema kasvatamine meie kliimas üldjuhul vaid klaasi või kile all. Samas on ta ka pika kasvuajaga kultuur, seepärast külva seemned veebruari lõpust märtsi keskpaigani, soovitavalt kahe kaupa väikestesse pottidesse või ka turbatablettidesse. Hiljem, kui tõusmetel on juba esimesed lehed, näpista nõrgem taim kõrvalt ära. Kuna paprika juuresüsteem ei talu häirimist, soovitataksegi paprika kohe alguses külvata eraldi  pottidesse, et siis hiljem koos mullapalliga suuremasse potti ning veel hiljem koos mullapalliga kasvuhoonesse istutada. Idanemistemperatuur 25*C, idaneb kuni 3 nädalat. Paprika vajab rohkem soojust kui tomat, seepärast vali noorele paprikataimele võimalikult soe ja valge kasvukoht (aknalaual õhkub klaasist küllalt palju külma, ning see ei pruugi paprikale just sobivaim koht olla, jälgi seda). Temperatuur peab olema vähemalt 20*C. Enne kasvuhoonesse istutamist peab taime karastama – vali selleks soe ja hajusa päikesevalgusega koht. Õhtuti vii taimed tuppa tagasi. Karasta taimi niimoodi 5-7 päeva enne lõplikule kasvukohale istutamist. Istutamisel jälgi, et sa ei vigastaks mulla- ja juurepalli, muidu jääb taim paariks nädalaks põdema. Võid katta alguses ka kattelooriga – selle all on temperatuur ühtlasem ja taimel kergem uute kasvutingimustega kohaneda. Vürtspaprika, kibepipar, tšilli.