Kariibi paprika “Carolina Reaper”

Capsicum chinense

5,99

Maailma kangeimaks tunnistatud hübriidsort!

Ekstreemselt terav! SHU indeks on 2 000 000 (tugevus Scoville`i skaalas). Viljad suured (pikkus kuni 8cm ja laius kuni 5cm), paksud, krobelised, teritunud sabaga, punased. Küpseb rohelisest punaseni. Ettevaatlik tuleb olla nii kasvatamisel kui ka söömisel! Kaitsta silmi, nahka, nina ja suud! Teravus ei väljendu kohe, vaid mõne aja möödudes! Vastumeetmena juua piima!

Pakis 10 seemet.

Laos

- +

Kirjeldus

Capsicum chinense

Paprika on väga soojust armastav kultuur, seepärast õnnestub tema kasvatamine meie kliimas üldjuhul vaid klaasi või kile all. Samas on ta ka pika kasvuajaga kultuur, seepärast külva seemned veebruari lõpust märtsi keskpaigani, soovitavalt kahe kaupa väikestesse pottidesse või ka turbatablettidesse. Hiljem, kui tõusmetel on juba esimesed lehed, näpista nõrgem taim kõrvalt ära. Kuna paprika juuresüsteem ei talu häirimist, soovitataksegi paprika kohe alguses külvata eraldi  pottidesse, et siis hiljem koos mullapalliga suuremasse potti ning veel hiljem koos mullapalliga kasvuhoonesse istutada. Idanemistemperatuur 25*C, idaneb kuni 3 nädalat. Paprika vajab rohkem soojust kui tomat, seepärast vali noorele paprikataimele võimalikult soe ja valge kasvukoht (aknalaual õhkub klaasist küllalt palju külma, ning see ei pruugi paprikale just sobivaim koht olla, jälgi seda). Temperatuur peab olema vähemalt 20*C. Enne kasvuhoonesse istutamist peab taime karastama – vali selleks soe ja hajusa päikesevalgusega koht. Õhtuti vii taimed tuppa tagasi. Karasta taimi niimoodi 5-7 päeva enne lõplikule kasvukohale istutamist. Istutamisel jälgi, et sa ei vigastaks mulla- ja juurepalli, muidu jääb taim paariks nädalaks põdema. Võid katta alguses ka kattelooriga – selle all on temperatuur ühtlasem ja taimel kergem uute kasvutingimustega kohaneda. Kibepaprika, tšilli, vürtspaprika, kibepipar.