Spagetikõrvits “Makaronowa Warszawska”

1,19

Spagetikõrvits on väga eriline – kuumtöötlemisel eraldub spagetikõrvitsa viljaliha spagetitaoliste ribadena. Varajane, haiguskindel sort. Viljad piklik-ovaalsed, valminult kollased. Keetes viljaliha laguneb ja meenutab spagette. Spagetikõrvits on üks suvikõrvitsa liike.

Pakis seemneid 2 grammi ehk umbes 17-19 seemet.

Laos

Kirjeldus

Cucurbita pepo


Kuulub kõrvitsaliste sugukonda.

Spagetikõrvitsa viljaliha võib toiduks tarvitada spagettide asemel, kuna erinevad spagetikastmed sobivad ka spagetikõrvitsa “spagettidega”. Kirjutan siia paar levinumat kuumtöötlemise viisi:

1. Spagetikõrvitsat keedetakse soolaga maitsestatud vees 20-30 minutit olenevalt kõrvitsa suurusest, seejärel lõigatakse pooleks, eemaldatakse seemned ja tõmmatakse kõrvitsast kahvliga spagette meenutavad ribad, mis maitsestatakse omal soovil.

2. Toores spagetikõrvits lõigatakse pikuti pooleks, seemned võetakse seest välja, maitsestatakse seestpoolt oma äranägemise järgi, asetatakse koor ülespoole ahjuplaadile ja küpsetatakse 200*C juures 25-35 minutit. Küpsenud kõrvitsal eemaldatakse kahvliga “spagetid”.